201907.25

Храброста не носи напред! Новата Scala.

Овој модел на Чешкиот производител комплетно го редефинира сегментот за компактен семеен автомобил, а во понудата на Skoda се позиционира помеѓу Fabia и Oktavia, заменувајќи го моделот Rapid кој завршува со своето производство. Основана на концептот VISION RS, новата Skoda Scala беше развивана 4 години, а крајниот резултат претставува перфектен производ. Инкорпорирајќи нова технологија, емотивен дизајн, високо ниво на функционалност и конективност, новата Scala ја поставува новата основа во компактниот сегмент.